НТП, В рамках якої була створена ЗНР

№0106U003462. Розробити режим інкубування яєць для нових яєчних та м’ясо-яєчних кросів птиці

Науковий керівник:

кандидат біологічних наук Тагіров Махсуд Тагірович


Короткий опис ЗНР

Режим інкубування яєць після тривалого зберігання, який передбачає проведення стартового розігріву при температурі 38,2ºС з урахуванням тривалості зберігання яєць. Таким чином, для яєць з терміном збереження 12-16 діб рекомендовано засто-совувати наведений стартовий режим протягом першої доби ін-кубації, а для яєць, які зберігали 16-22 діб подовжити стартовий режим до двох діб.

Застосування даного режиму дозволяє скоротити термін інкубаційного періоду, підвищити виводимість яєць на 3,0-4,0 % та покращити якість виведеного молодняку.

Розроблений оптимальний режим інкубації для яєць після тривалого зберігання (12-22 діб) дозволяє скоротити термін інкубаційного періоду, підвищити виводимість яєць на 3-4 % та покращити якість виведеного молодняку.

Режим доцільно використовувати при розведенні птиці з невеликого поголів"я, коли потрібно зібрати достатню для інкубування кількість яєць. До недоліків даної розробки можна віднести необхідність наявності великих партій яєць з однаковим терміном зберігання для закладання їх в одну шафу, застосування даного режиму ефективно тільки за умови дотримання усіх вимог щодо передінкубаційного зберігання яєць.

Ризик впровадження цієї розробки пов"язаний з тим, що існують національні стандарти України, які визначають тривалість зберігання інкубаційних яєць, і визнають непридатними для інкубування яйця, які зберігалися більше встановленого терміну. Для того, щоб інкубувати яйця з перевершенням терміну зберігання, потрібне нормативне підґрунтя.


Лабораторія біології репродукції сільськогосподарської птиці

Отримати консультацію

Оновлено: 3.5.2015

Попередня розробка >>>

Наступна розробка >>>