Науковий керівник:

Рябініна О. В., канд. с.-г. наук


Короткий опис ЗНР

Удосконаленні технології виробництва яєць та м'яса курей в невеликих та середніх птахівницьких підприємствах на основі принципів системи HACCP

Удосконаленні технології виробництва харчових яєць та м'яса курей в невеликих і середніх птахівницьких підприємствах складаються з блок-схем вдосконалених технологічних процесів, процедур контролю небезпечних чинників та корегувальних дій, комп'ютеризованих моделів експертних систем з визначення критичних контрольних точок та процедур контролю згідно принципів системи HACCP.

Очікуваний результат

Отримання безпечної продукції, підвищення загальної економічної ефективності. Економічний ефект: при виробництві харчових курячих яєць - 9,1 грн. в розрахунку на 1несучку; при виробництві м’яса курей – 13,9 грн. в розрахунку на 1 гол.

Публікації, охоронні документи

Удосконалення технології виробництва харчових яєць та м’яса курей в невеликих та середніх птахівницьких підприємствах на основі принципів системи HACCP [метод. рекомендації] / О. В. Рябініна, Ю. Б. Іщенко, В. О. Мельник, – Бірки.– 2018.– 72 с.
Рябініна О. В. /Аналіз існуючих технологічних схем виробництва продукції птахівництва та визначення точок контролю безпечності продукції / О. В. Рябініна, Ю. Б. Іщенко // Птахівництво: міжвід. темат. наук. зб. –Харків, 2018.–Вип. 73. –С. 80–85.
Рябініна О. В. /Блок-схема технології виробництва харчових яєць курей в невеликих та середніх птахівничих підприємствах згідно системи HACCP / О. В. Рябініна, Ю. Б. Іщенко // Мат .– 14 Міжнарод.конф. “Птахівництво 2018”.–Трускавець, 2018.–С 74 – 84.

Напрям, сфера, об’єкт застосування

Розраховані на керівників і фахівців галузі птахівництва задіяних у впровадженні системи HACCP в невеликих та середніх птахівницьких підприємствах, фермерів, інших дрібнотоварних виробників курячих яєць і м'яса курей, а також науковців, викладачів та студентів аграрних вузів.

Авторський колектив

О. В. Рябініна, канд. с.-г. наук; Ю. Б. Іщенко; В. О. Мельник , канд. с.-г. наук.

Розробник

Державна дослідна станція птахівництва НААН,
тел. (057 47) 78 000, E-mail: poultry@meta.ua


Відділ селекції, технології та інноваційного менеджменту

Отримати консультацію

Оновлено: 20.3.2024

Попередня розробка >>>

Наступна розробка >>>