НТП, В рамках якої була створена ЗНР

№0106U003454. Розробити принципи і методи регуляції процесів метаболізму в організмі птиці для підвищення ефективності застосування нетрадиційних кормів

Науковий керівник:

біологічних наук Братишко Наталія Іванівна


Короткий опис ЗНР

Технологія ефективного використання підвищеного (до 36 %) вмісту тритикале в комбікормах для курей-несучок, в основі якої лежить спосіб попередньої підготовки тритикале до згодовування шляхом екструзії тритикале з соняшником у певному співвідношенні при одночасному введенні антиоксиданту. Згодовування курям комбікормів з тритикале-соняшниковим екструдатом передбчає також введення підвищеної кількості у порівнянні з нормою вітамінів А (5 млн.І.О/т) і Е (20 г/т).

Запропонований корм для курей і спосіб його використання сприяє підвищенню несучості курей на 4-6% та покращує засвоєння корму на 3-5%.

Економічний ефект від застосування тритикале-соняшникового екструдату в складі комбікормів для курей складає 1900 грн. на 1000 голів.

Негативною стороною розробки може бути енергоємність процесу екструзії, що впливатиме на вартість екструдату, особливо у світлі підвищення цін на енергоносії, а також недостатня поширеність виробництва тритикале в Україні.


Лабораторія годівлі птиці та мікотоксикології

Отримати консультацію

Оновлено: 3.5.2015

Попередня розробка >>>

Наступна розробка >>>