НТП, В рамках якої була створена ЗНР

№0108U001565. Розробити технологію виготовлення інактивованої вакцини проти вірусного ентериту гусей

Науковий керівник:

Кандидат ветеринарних наук Безрукава Інна Юріївна


Короткий опис ЗНР

Для виготовлення вакцини використовують інактивований патогенний штам ХМ-99 вірусу ентериту гусей, виділений в Україні. Імуногенність вакцини 100 %. Застосування препарату забезпечує імунітет до захворювання молодняку на вірусний ентерит протягом 6 місяців продуктивного періоду батьківського стада гусей, що на 1,5-2 місяці довше, ніж при щепленні живою вакциною. Розроблено схему імунізації батьківських стад гусей.

Вакцина призначена для вакцинації батьківських стад гусей у птахогосподарствах різних форм власності за розробленою схемою. Застосування інактивованої вакцини дає змогу отримувати стійких до вірусу гусенят протягом 6 місяців.

Проведено апробацію дослідно-виробничих серій вакцини на батьківських стадах гусей у птахогосподарствах Харківської та Донецької областей.

За своїми біологічними властивостями (антигенна активність, нешкідливість, тривалість імунітету) біопрепарат не поступається зарубіжним аналогам, але коштує дешевше закордонних аналогів, що надає йому привабливості для вітчизняних споживачів.


Лабораторія профілактики хвороб птиці та молекулярної діагностики

Отримати консультацію

Оновлено: 3.5.2015

Попередня розробка >>>

Наступна розробка >>>