НТП, В рамках якої була створена ЗНР

№0108U001564. Вивчити біохімічні та фізіологічні особливості процесів синтезу і біотрансформації мікотоксинів ферментами мікроорганізмів і рослин та механізми їх токсичної дії на тваринний організм

Науковий керівник:

Доктор ветеринарних наук Котик Анатолій Миколайович


Короткий опис ЗНР

Застосування гіпохлориту натрію і пробіотичних препаратів для профілактики мікотоксикозів птиці - іноваційна технологія вирощування птиці без застосування антибіотичних стимуляторів росту.

Спосіб має наступні відмінності від аналогів:

  • застосування пробіотичних препаратів B. subtilis з метою профілактики та лікування мікотоксикозів, а не пригнічення життєдіяльності мікроскопічних грибів на рослинній сировині;
  • пробіотики на основі B. subtilis застосовують шляхом додавання до питної води;
  • спосіб дозволяє знизити токсичну дію мікотоксинів на курчат та курей несучок;
  • спосіб ефективний при контамінації кормів для птиці Т-2 токсином або НТ-2 токсином;
  • спосіб виконується дуже легко і не потребує значних витрат на реагенти, технологічно нових операцій немає, витрати на цей спосіб мінімальні, отже він може бути впровадженим у більшо-сті господарств.
  • Можлива розробка препарату для застосування у цьому методі Для цього потрібно провести кон’юнктурні дослідження щодо наявності на ринку ветеринарних та біопрепаратів пробіотиків з аналогічним складом, щоб уникнути конкуренції з відомими фірмами (переваги відомого бренду створюють серйозну кон-куренцію маловідомим фірмам).


Лабораторія годівлі птиці та мікотоксикології

Отримати консультацію

Оновлено: 3.5.2015

Попередня розробка >>>

Наступна розробка >>>